vrijdag 29 mei 2015

DAGBOEK VAN EEN MAKELAAR

Enige tijd geleden heb ik een man ontmoet, John. Hij vertelde mij over zijn werk als woningmakelaar in Breda en omgeving en dat hij is gespecialiseerd in het bemiddelen bij de verkoop van grote, exclusieve villa’s. Door de crisis op de woningmarkt was hij wel gedwongen om alle soorten van woningen en appartementen in zijn portefeuille op te gaan nemen.

Het was verfrissend om nu ook eens andere mensen te ontmoeten dan artsen, advocaten en zakenmensen met een meer dan gemiddeld inkomen, zei hij. Want mensen, daar is het waar zijn werk om draait. Zijn interesse in wat anderen beweegt, motiveert en de verhalen achter de zoektocht naar een woning is volgens hem nog veel interessanter dan de huizen zelf.

Mensenwerk, dat spreekt mij wel aan in zijn verhaal. Nog meer toen hij begon over alles wat hij meemaakte tijdens zijn werk. En dan met name de ontmoetingen met de vele vrouwen, jong, ouder en de soms sexuele spanning die ontstaat tijdens een bezichtiging, taxatie of verkoopgesprek. Toen John hoorde dat ik schrijver ben en zoek naar dit soort verhalen zouden nog vele afspraken volgen waar hij de smeuïge details uit de doeken zou doen.

“Ethiek is een hoogstaand goed, maar we zijn allemaal mensen met gevoelens en verlangens. Dingen waar je van droomt komen soms uit. En op de meest onverwachte momenten en plaatsen”. Dat was de strekking van zijn verhaal. Hoe meer we elkaar spraken hoe openhartiger hij werd. In het begin waren het onschuldige, kleine voorvalletjes waar hij over vertelde maar toen het vertrouwen groeide durfde hij meer te vertellen over wat hij allemaal meemaakte. John is getrouwd, heeft 3 kinderen en de dagelijkse sleur van 20 jaar huwelijk is er ook in het gezin van mijn nieuwe vriend binnengeslopen.

“Elke makelaar maakt het wel eens mee dat er een vonkje overspringt bij een leuke dame die alleen met jou een huis gaat bezichtigen of je uitnodigt voor een verkoopgesprek”. Terwijl we praten over zijn werk en hij de niets verhullende details openbaart, lijkt het alsof hij het weer helemaal opnieuw beleefde. Zijn glimlach werd breder en door de levendigheid van zijn verhaal was het voor mij makkelijk om een en ander op papier te zetten en er een opwindend verhaal van te maken. Ik hoefde er geen fictie van te maken, hoefde er niets aan toe te voegen. Uiteindelijk zijn het meerdere verhalen geworden. Ik heb zoveel verhalen gehoord van John dat er een boek van gemaakt kan worden. De titel had ik bij onze eerste ontmoeting al in mijn hoofd: “Dagboek van een makelaar”.

Je zou het dus niet verwachten, maar zo saai is dat beroep van makelaar nog niet. John is een man met een open karakter en wellicht hierdoor ontvankelijk voor signalen van andere mensen. En zij voelen zich ook al snel op hun gemak bij hem, zoals ik ook bij mezelf bemerkte.

De favoriet afspraak voor John is bij mensen thuis, een verkoopgesprek. Daar zijn mensen op hun gemak, in hun vertrouwde omgeving. Zij kennen dan geen schaamte en zijn ongeremd. Zo ontmoette hij Mariëlle, een jong afgestudeerde fotografe, op zoek naar een appartement in Breda. Het koopappartement waar ze nu woont is van haar ouders. Het is 5 jaar gelden gekocht als belegging en zij heeft daar al die jaren gratis gebruik van mogen maken. Nu ze afgestudeerd is en een groter appartement of studio wilt hebben om van daaruit ook te kunnen gaan werken, moet het huidige appartement worden verkocht. Omdat haar ouders in Amsterdam wonen zijn ze gezien de afstand voor die korte afspraak er niet bij. Mariëlle zal hem rondleiden en uitleggen wat er is verbeterd sinds ze hier is komen wonen.

Als John aanbelt duurt het even voordat er wordt opengedaan. Als de deur dan eindelijk opengaat staat Mariëlle enigszins versuft hem aan te kijken. “Oh sorry, ik heb me verslapen “ . Het is zaterdagochtend 9:00 uur en Mariëlle is de avond tevoren gaan stappen met vriendinnen. Overduidelijk komt ze net uit bed. Haar lange haren zijn nog in de war. Ze draagt een boxershort en een kort, strak t-shirt dat ze probeert wat naar beneden te trekken. Dit lukt niet goed en John ziet haar buik onder het shirtje uit komen. Haar strakke en getrainde buik zo te zien. “Kom binnen” en als zij zich netjes voorstelt vraagt ze of hij even in de kamer wilt plaatsnemen. “Ik zal me even omkleden”, zegt ze. “ Doe voor mij geen moeite hoor”, zegt John en deze ijsbrekende opmerking brengt een glimlach op haar gezicht. “Jaja, dat zal wel”, vervolgt Mariëlle en ze loopt met hem mee naar de woonkamer. Zo onuitgeslapen en verfomfaaid als zij eruit ziet, zo netjes en opgeruimd is het appartement. Als John plaatsneemt in een ruime fauteuil vraagt Mariëlle “Koffie? “ . “Lekker “, en met een wakkere glimlach loopt ze naar de open keuken met diverse inbouwapparatuur.

Als ze terugkomt met 2 mokken koffie neemt ze tegenover hem plaats op de 3-zits bank die accentueert hoeveel woonoppervlakte er is voor een ruime en gezellige opstelling in dit sfeervol ingerichte 2 kamer appartement. Haar voornemen zich om te kleden is Mariëlle blijkbaar al vergeten en in een kleermakerszit nestelt zij zich dieper op de bank. Haar wijde nu opgetrokken boxershort onthult de binnenkant van haar dij en John kijkt aandachtig naar binnen. Als hij een slok neemt van zijn koffie zegt hij “lekker” zonder in de gaten te hebben nog steeds te kijken naar haar slanke dij en de in haar short nog verborgen geheim. “ Dank je”, zegt Mariëlle met een blosje op haar wangen en met de waarneming dat John haar met belangstelling aankijkt. Of althans wat er in haar short zit.

Ze doet alsof ze het niet merkt maar John ziet aan haar houding dat het tegendeel waar is. Hij besluit niet paniekerig te reageren en neemt nog rustig een paar slokken van de warme koffie. “Wat wil je doen?”, vraagt Mariëlle met een uitdagende stem. “Ik zou graag alles eerst eens willen zien”. Als hij dit heeft gezegd trekt Mariëlle nonchalant haar rechterbeen op en zet haar voet op de bank. Nu heeft hij een beter zicht en ziet in halfschaduw de kleine lippen van haar kutje. Ze draagt dus geen slip of string en zij moet weten dat hij dit nu kan zien. Dit is niet per ongeluk en met een glimlach neemt John nog een slok van zijn koffie.

“Ik ga me eerst omkleden hoor”, zegt Mariëlle, “ Als u alvast wilt rondkijken dan mag dat wel hoor”, vervolgt ze. “Zeg maar “je” hoor”. “Je”, zegt Mariëlle en lachend staat ze op. “ Oh ik ben even in de badkamer dus als je in de slaapkamer begint, die is daar achterin links” . “Dat is goed”. Terwijl Mariëlle uit het zicht is verdwenen drinkt John het laatste beetje koffie op en met een warm gevoel van binnen pakt hij zijn tablet om wat aantekeningen te maken. Wanneer hij naar achteren loopt ziet hij via het bovenlicht van de badkamer een lamp branden en besluit zoals gevraagd de linker deur naar de slaapkamer te nemen. Als hij de deur opendoet staat daar Mariëlle in het midden van de kamer met nog alleen die boxershort aan met haar rug naar hem toe. “Aah”, zegt John en terwijl Mariëlle zich omdraait en de voor haar borsten geslagen handen laat vallen zegt ze “Ja, A, goed?” .

“Heel goed” en enigszins verstijfd blijft hij in de deuropening staan. Mariëlle draait zich weer om en loopt naar het raam om de halfopen gordijnen helemaal te openen. Ze blijft daar staan en legt haar handen op de vensterbank. Als dit enkele seconden blijft duren loopt John verder de kamer in, legt zijn tablet op de rand van het bed en gaat achter haar staan. “ Eens kijken of er dubbel glas in zit” , zegt hij met zachte stem. Mariëlle verroert zich niet en John gaat langzaam maar besluitvaardig met zijn rechterhand in haar boxershort. Als deze een beetje naar beneden glijdt trekt hij het een beetje open. De elastische rand werkt behulpzaam mee en als zijn andere hand de rand vasthoudt gaat zijn rechterhand op zoek naar het strakke kutje van Mariëlle. Tussen haar benen vindt hij het natte plekje en langzaam draait ze met haar kontje. Hij schuift de boxershort verder naar beneden zodat deze van haar kontje valt. “Mooie billen” en met beide handen spreidt hij deze verder uit elkaar. Uitnodigend draait ze weer met haar kontje en langzaam masseert hij al spreidend haar jonge, strakke billen. Wanneer hij op de rand van het bed plaatsneemt kijkt hij recht in haar mooie kontje en ziet daar onder haar glad geschoren kutje. Zijn tong begint van voor naar achter steeds intenser haar natte kutje te proeven en als ze haar kontje meer naar achteren duwt en iets bukt kan zijn tong dieper bij haar binnen glijden. Hij maakt zijn linkerduim wat nat met het vocht van Mariëlle en gaat vervolgens langzaam in haar andere gaatje. Dit geeft haar een nog opwindender gevoel. Haar toch al hete dijen worden nog natter en zij spreidt haar benen iets wijder. Als het voelt dat ze een hoogtepunt heeft bereikt staat John op en met een paar snelle bewegingen doet hij zijn broek uit. Omdat haar kutje nu nog beter is te bereiken stoot hij makkelijk bij haar binnen. Terwijl hij afwisselend met beide handen haar borsten en clitje stimuleert komen ze samen na een klein kwartiertje klaar.

Beiden laten zich vervolgens bezweet op bed vallen en als ze na een half uurtje elkaar strelend aankijken draait Mariëlle zich op haar rug en met opgetrokken benen spreid ze de lippen van haar kleine maar, zo mooie kutje. “ Ik wil je in me voelen” , zegt ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten