dinsdag 9 juni 2015

HET DINER

Veel kan hij zich niet meer herinneren van de avond ervoor. Maar als John wakker wordt weet hij nog wel dat het gezellig geweest moet zijn. De hoofpijn verraad een avond vol alcohol en de lege verpakking paracetamol is de bevestiging hiervan.

Het is alwéér zaterdagochtend. Een week na de afspraak met Mariëlle. Volledig tegen de verwachting in had zij hem woensdag een smsje verstuurd om te laten weten dat het appartement in de verkoop kan. Hij had wel een bericht verwacht, maar van haar ouders. Dat Mariëlle contact op zou nemen was niet afgesproken. Hij moet met haar een afspraak maken voor de opname van het appartement, foto’s en tekeningen maken. En deze ochtend staat die afspraak dus in zijn agenda. Om 9 uur. Het bonken in zijn hoofd maakt de zin om te gaan alleen maar moeilijker.

Hij was laat thuis gekomen. Het diner met collega makelaars was gezellig, te gezellig. Omdat velen geen zin hadden om al om 22:00 uur thuis te komen besloten hij en enkele anderen nog even wat te gaan drinken bij Denovo. Hoewel het een slecht idee was, achteraf, vloeide de sterke drank toch in liters naar binnen. De stemming werd er alleen maar beter door en zoals dat gaat werd het taalgebruik van het gezelschap meer en meer dubbelzinnig. Omdat de aanwezige, meegekomen dames al net zo aangeschoten waren en vrolijk meepraatten veranderden de eens zo nette makelaars in een groep hitsige honden, een wolfpack, gezamenlijk op jacht naar gewillige prooien. Hiervoor hoefden ze dus niet ver te zoeken want de tafel was bezet met een paar leuke, opgewonden vrouwen erbij.

Denise is de jongste van het stel, 22 jaar oud, net samenwonend en werkzaam bij Robert Volbrecht, een levensgenieter van 53. Daniëlle is 28, net gedumpt door haar 10 jaar oudere vriend die haar heeft ingeruild voor een jonger exemplaar. Omdat zij niet graag alleen is gaat ze sinds de breuk regelmatig op stap. Of het nu een dansavond is, een expositie of een diner, als ze maar weg is. Daniëlle werkt als assistent makelaar bij Johan Steenhouwer die een klein kantoor runt in de binnenstad van Breda.

Johan heeft overal gewerkt maar nooit langer dan een paar jaar. Uiteindelijk is hij voor zichzelf begonnen. Hij is een goede makelaar, een makkelijke prater. Naar het schijnt was hij ook goed met zijn handen en andere lichaamsdelen. Het gerucht gaat dat hij daarom nooit lang bij één kantoor heeft gewerkt.

Zijn laatste baan als makelaar in loondienst eindigde toen hij werd betrapt met de vrouw van zijn baas. Een klassiek verhaal maar het blijft altijd leuk om te vertellen. Johan moest regelmatig “ een dossier ophalen” bij zijn baas thuis, alwaar diens vrouw de administratie deed tussen de soep en de aardappels door. Helaas voor hem kwam er onverwacht bezoek thuis, Lizette, de dochter des huizes. Zij trof moederlief op naar knieën aan in de luxe keuken met de pik van Johan in haar grote, gulzige mond. Van schrik viel moeder achterover op het moment dat Johan een volle lading wilde deponeren. Door deze ongelukkige samenloop spoot Johan vol in haar gezicht. Een beeld dat je altijd bijblijft. De naakte moeder staat op met druipende klodders in haar gezicht, uitleggend aan Lizette “ dat dit niet is wat het lijkt “ . Tja, een mens zegt de stomste dingen op de meest ongemakkelijke momenten.

De onvermijdelijke confrontatie met zijn baas bleef niet uit en Johan is daarna nooit meer op het kantoor geweest. Zijn baas raakte in een depressie, het kantoor bestaat nog steeds maar is een kleine speler in de markt geworden. De gewillige huisvrouw kreeg de toepasselijk bijnaam Mevrouw Klodder en laat zich niet veel meer in het openbaar zien. Hun nu 18-jarige dochter Lizette is de schok na 4 jaar nog niet te boven gekomen en wordt nog steeds nagewezen. Door zich schaars en volwassener te kleden laat zij zich makkelijk verleiden door oudere mannen. Wie in is voor een snelle wip in toilet of steegje is bij haar aan het juiste adres. Pijpen doet ze graag, dat trauma probeert ze met lust te verwerken. Nog voor je het in de gaten hebt zuigt ze je hardhandig leeg.

Beau is getrouwd, 32 jaar oud en moeder van 3 kinderen. Een jongen van 6 en een tweeling, meisjes, van 3. Zij is een makelaar die zoveel van haar werk houdt dat ze als hoofd kostwinner ervoor heeft gekozen te blijven werken. Haar man heeft een klein consultancy kantoor en werkt van thuis uit. Hij past op de kinderen en is daar drukker mee dan met zijn werk. Beau is graag van huis weg en maakt lange dagen. Ook ’s avonds heeft ze veel afspraken voor bezichtigingen en ze gaat naar alle netwerkbijeenkomsten die er zijn. Beau heeft een open karakter, is ondeugend en volgens collega’s een nymphomane. Je zou het niet zeggen, je ziet het niet in ieder geval. Naast Johan en Robert zitten ook de 3 musketiers Paul, Matthijs en Maarten aan tafel, alle drie mede-eigenaar van hetzelfde kantoor “Breda en Partners “, gespecialiseerd in nieuwbouwprojecten en bestaande woningbouw met een portefeuille van circa 400 woningen. De 3 musketiers passen goed bij elkaar, hebben allemaal hetzelfde rustige, saaie karakter en danken hun bijnaam doordat ze overal samen naar toe gaan. Dus ook vanavond.

Al snel is het gezelschap zo aangeschoten, dronken, dat het gesprek nergens meer over gaat. De sexuele toespelingen nemen toe en zelfs de 3 musketiers komen helemaal los. Af en toe gaat het gesprek nog over de woningmarkt maar niemand schijnt daar op dit moment nog echt in geïnteresseerd te zijn.

John zit tussen Daniëlle en Beau in. Als het lacherige gesprek gaat over “ de eerste keer “ en er smakelijk wordt gegrinnikt om de stuntelige pogingen van eenieder legt hij zijn handen links en rechts op het bovenbeen van Beau en Daniëlle. Eerst trekt Daniëlle haar been een beetje geschrokken terug om deze vervolgens langzaam weer terug te schuiven. Onopvallend kijkt ze hem langzaam aan en glimlacht goedkeurend. Als Daniëlle zijn hand voelt verzit ze ietsje naar voren en spreid haar benen verder uit elkaar. Haar rokje schuift wat omhoog en langzaam laat John zijn hand onder de rand van het rokje verdwijnen. Als hij langs haar dij glijdt en de stof van haar kanten slipje voelt buigt ze haar hoofd naar hem toe en fluistert “Mijn kut is zo nat, ik hoop dat je een zwemdiploma hebt”. Hij voelt haar kleffe slipje en zijn vinger krabbelt het natte clitje.

Beau kijkt hem aan en fluistert in zijn oor “Ik weet niet wat je aan het doen bent maar als je zo doorgaat wordt ik heel erg geil” . Met zijn rechterhand kriebelt hij wat over haar bovenbeen en Beau maakt onder tafel de knopen van haar broek los. Zo loszittend kan hij ook makkelijk het kutje vinden van Beau. Ze heeft geen slip aan, de stouterd, geil.

Daniëlle is kaal en Beau getrimd behaard. Als zijn vinger er eerst langs schuurt verdwijnt zijn rechter middel vinger in het vochtig gaatje van Beau. De rest van de tafel heeft nog niets in de gaten en allen praten rustig verder, door elkaar heen, overstemd door de pianomuziek op de achtergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten